מרחב של הוויה טראומטית בין הירדן לים
ישראל הצועדת על חרבה מהווה מדגרה להיווצרות הוויה טראומטית בקרב תושביה. הוויה טראומטית זו והשפעותיה המתמשכות מטביעה את חותמה על המרקם הישראלי המעורער בלאו הכי - אשר אותו הרעידו והשחיתו לבלתי הכר פרעות אוקטובר האחרון. אל הטראומה מהפעולות האלימות וה טרוריסטיות שבוצעו נגד ישראלים נוספה תחושת השבריריות ו אובדן האמון במערכת הצבאית, במשטר ובמנהיגות הפוליטית. ערעור תחושת הביטחון האישי לנוכח החידלון המדיני והצבאי ולצד ההימנעות משחרורם של יותר ממאה אזרחים ה חטופים בעזה, מרחיב את מעגלי הדחק גם אל מי שהמצב המלחמתי המתמשך אינו נוגע בהם אישית. לצד האימה מ טרור , אלימות ותוקפנות מצד האחר מתעצבת אימת הזיהוי , מיהו עמית ומיהו טורף, על מי ניתן לסמוך ומי בגד והכזיב ? תחושת הקרקע הנשמטת לנוכח הירידה ואף העלמות האמון במי שאמור באופן טבעי ומוסכם לסוכך ולהגן משאירה את מנעד הגוף-נפש שברירי ו מעורער ומהווה כשלעצמו מקור להיווצרות הווית דחק טראומתי. הרחבתו של מושג ה" מלחמה " המופנם במציאות הישראלית כ אירוע קיצון חריג ותחום בזמן לכדי הוויה מתמשכת ו ארוכה המאכלסת את מרחבי החיים לאורך זמן ...
תגובות
1. תגובתי לסרטון יוגה מראה את הדרך - התבוננות על שיבננדה יוגה:
הסרטון הבהיר את יסודות היוגה: אימון והתמדה, נשימה נכונה, הרגעות, תזונה נכונה וחשיבה חיובית. אני מתחברת לכך שישנה חשיבות לתזונה שלנו אשר משפיעה על גופנו הגשמי והרוחני.
כמו כן, בעיניי חשיבה חיובית אכן יכולה להועיל בהתמודדות עם קשיים בחיי היומיום ואף יוצרת קארמה חיובית. אני מאמינה שהכוונה והמעשים של האדם משפיעים על העתיד והתוצאה שלנו ותהפוך אותנו לאנשים מאושרים יותר.
2. תגובתי למאמר "מעורבות":
אני לא כל כך מסכימה עם הטענה כי העוולות היומיומיות המתרחשות אצלנו קרוב אינן מעניינות אותנו. כאנשי חינוך אנו חשופים לעוולות יומיומיות ברשויות הרווחה, במערכת החינוך, במשפחות קשות יום ואף אצל ילדים שאינם מקבלים את המענה הדרוש לקידומם הרגשי/נפשי/לימודי.
יש לי הזכות לעבוד עם ילדים וכל שינוי שאני שותפה לו, ולו הקטן ביותר, מסב לי אושר וגאווה.
3. תגובתי למאמר יוגה וצמצום השפעתה של הכלכלה הצרכנית:
המאמר גורם לי להתעמת עם עצמי לגבי הרצון להשיג את שאיפותיי מצד אחד, כגון, בית פרטי עם גינה, רכב יוקרתי יותר, בגדים יפים....
לבין החינוך אותו קיבלתי בילדותי- להסתפק במועט ולהעריך את מה שיש.
בברור אוכל להעיד על עצמי שבשנים האחרונות, מאז התרחבה משפחתי, מצאתי את עצמי דורשת מבעלי לוותר על השעות הנוספות על מנת לשמר את התא המשפחתי. בעלי חולה סכרת נעורים והבהרתי לו שאיני מוכנה שלחץ ומתחים יהיו מנת חלקנו.
אני אדם מאמין ולרוב נוטה להסתכל על חצי הכוס המלאה.
אין ספק שקשה לי מאוד להתנתק מהנאות העולם הגשמי, אך זו נקודה למחשבה... להציב עוד יעדים ופשוט להיות אנשים טובים יותר ופחות חומריים.
4. תגובתי למאמר הדדיות ואלטרואיזם :
אני מתחברת לעובדה כי "פילוסופיית היוגה, חיה בשלום עם מורכבויות ועם סתירות פנימיות", משום שאיני מאמינה שישנו אדם אשר אין לו דילמות וכי מן הדילמות צומחים והופכים לאנשים טובים יותר.
המידע לגבי הנקודה הלבנה, השחורה והאפורה די מתאים לחשיבה שלי. אני מאוד מחוברת לעצמי ובאמת פעמים רבות לאחר מעשה כלשהו אני עושה במחשבותיי מעין רפלקציה: "האם עשיתי זאת כדי לקבל הכרה", "משמח שהצלחתי לעזור" או "האם נהגתי כשורה? במה טעיתי? האם הייתי צריכה לנהוג אחרת?". הכרת הנקודות מחדדת לי את המניע למעשיי.
5. תגובתי למאמר האידאל היוגי: חמלה, פרגון והימנעות מעוינות:
לעצב את האישיות לפי האידאל היוגי נראה לי קשה מנשוא!! איזה אדם מסוגל להתעלם מאנשים שפוגעים בו? צריך להיות אדם מיוחד במינו, אדם ללא אגו- צ ד י ק ! לדעתי, אורח החיים המודרני אינו מאפשר מציאות כזו.
6. תגובתי למאמר יוגה ובריאות:
בעקבות קריאת המאמר יש לי שאלה: האם תרגיל אחד ביום למשך מספר דקות יחולל שינוי בחיי המתוחים והעמוסים?
7. תגובתי למאמר מחויבות, בחירה ועבודה:
קשה להבין את הרעיון היוגי ש"עשייה ממוקדת במחויבות תוך העדר התלות בתוצאה היא רעיון חשוב". מי מצליח ליישם זאת? אני מתנצלת על החשדנות, אך לדעתי מי שמצליח בכך הוא או אדם אמיד כלכלית, אשר יכול לאפשר לעצמו בשלב מסוים בחייו לחיות באשרם, לתרגל ולחיות את הגישה היוגית, או לחלופין אנשים המגיעים ממדינות עולם שלישי, אשר מגיל צעיר מחוברים לטבע, לצניעות ולא למרדף חומרי.
מגישה: נטלי סלמה
מרכז פסגה נהריה
שוב תודה על התגובות ועל הנוכחות בהשתלמות.
שבת שלום, טל
תגובתי לסרטון יוגה מראה את הדרך - התבוננות על שיבננדה יוגה: בעזרת הסרטון רכשתי כלי להרגעה ונשימה נכונה , נרגעתי ונשמתי נשימה עמוקה ודברתי עם עצמי שעלי תמיד להיות חיובית למרות הקשיים ,החשיבה החיובית עוזרת לנו להתמודד ולהתגבר כל הקשיים ולחיות חיים מאושרים .והאמנתי שהתזונה משפיעה על גופנו .
אם אני שלמה עם עצמי ומצליחה להירגע ולהיות חיובית ומרוכזת ומנטרלת כל מה שסביבי אז אני יכולה להתמודד למרות הקשיים והלחץ .
ייתכן ואצטרך לנסוע להודו לתקופה:) אבל עד אז, אנסה לרכוש את הכלים דרך השיעורים, התנסויות בתרגילים, צפייה בסרטונים וקריאה בנושא. דיאנה צ'רבינקה
נכון היום מורים עצמאיים אינם מאוגדים במסגרת הארגון ומלמדים כיום באופן עצמי.
יוגה צריכה להיות חלק מהלימודים אצל התלמידים ואפילו המורים , וזה עוזר לנו לטובה בחיינו , מוציא את הלחץ , ואפילו את כל העומס שאנחנו בו כל יום.
יוגה דבר שנותן הנאה ושלווה והרגעה לנו , אנחנו צריכים להתרגל ליוגה וצריכים את הכלים לתרגילים יוגה .
לאחר צפייה בסרטון : למדתי כלים ליוגה , ואם אנחנו מרגישים הרגשה חיובית תעזור לנו בהצלחה ליוגה .