המלצות האגודה לרפואה אורתומולקולרית לטיפול מניעתי משפר עמידות חיסונית

כבר בסוף מרץ 2020 פרסמה האגודה לרפואה תזונתית (אורתומולקולרית) המלצות תזונתיות המבוססות על תיסוף ויטמינים ומינראליים הממוקדים בהגנה על עמידות-חיסוניות הציבור לנוכח המגפה העולמית. ההמלצות הממוקדות במניעה לא התקבלו ברצינות הראויה ע"י הממסד הרפואי אם כי חלקן או רובן אומצו ע"י רופאים, מטפלים ואף בתי חולים ברחבי העולם. גישתה של המערכת הרפואית כלפי הרפואה התזונתית נעה תכופות על הציר שבין אדישות לביטול והדבר נובע מהסיבות המסורתיות המונעות מזה שנים את הפצתו של ידע העשוי לשפר ולהציל חיים בקרב הציבור, שיסודו בהעדרם של מחקרים קליניים המוכיחים את האפקטיביות של הרפואה הטבעית לעומת מחקרים מקבילים שנעשו בהקשר לרפואה המקובלת. וזאת אף כי ברור לכל כי לרפואה התזונתית אין תומכים כלכליים, חברות תרופות ומרכזי פיתוח ממוקדי רווח, כפי שיש לתרופות מקובלות וכי המחקרים שבדקו את השימושים שנעשו באמצעים ההתערבותיים שמציעה הרפואה התזונתית נערכו תוך שימוש במינונים נמוכים שאינם ממשים את הפוטנציאל הטיפולי שנמצא אפקטיבי ע"י דורות של רופאים וחוקרים אורתומולקולריים. כך, למשל, כשמדובר בויטמין סי, (עוד על כך קראו כאן) וכך גם כשמדובר בויטמין די, שלגביו מתפתח קונצנזוס רפואי בהקשר לקוביד 19 בפרט ולסארס בכלל אולם, שוב, תוך הצעת שימוש-נטילה שמרנית למדי שלא במינונים המתאימים לפי המלצותיהם של רופאים ומטפלים שמתמחים ברפואה תזונתית (קראו כאן בנושא זה).

מביע כאן את עיקרי ההמלצות המניעתיות של האגודה לרפואה אורתומולקולרית (תזונתית) בליווי שיחה עם ד"ר אנדרוו ו. סאול בנושא. מציע מכל לב ומזמין את הקוראים לבחון ולקרוא לעומק ולהגיע למסקנות המתאימות ומותאמות להם ולבריאותם.
הפרוטוקול המניעתי הבסיסי המוצע ע"י האגודה לרפואה תזונתית, נטילה יומית של התוספים הבאים:
- ויטמין סי, 3 גרם (3000 מ"ג) בחלוקה ל-3 מנות. * אישית סבור שניתן ליטול פחות, 1,000-1,500 מ"ג יומית ולהעלות בהתאם למצב, תחילת צינון, תחושת חולשה וכיוב.
- ויטמין D3, נטילה של 2000 iu ליום, כאשר ההמלצה היא להתחיל בנטילת 5000 iu ליום למשך השבועיים הראשונים של הטיפול.
- אבץ, 20 מ"ג ליום (קיימים סוגים שונים, אני אישית נוטל אבץ פיקולינט).
- סלניום, 100 מק"ג ליום.
- מגנזיום, 400 מ"ג ליום (קיימים סוגים שונים, בישראל מקובל מאד מגנזיום ציטראט. אני אישית נוטל מגנזיום גלוקונט).

להמלצות אלו אוסיף:
- פעילות גופנית אירובית ואנאירובית.
- שיפור החיוניות האנרגטית באמצעות תרגול ביוגה קלאסית/טאי צ'י תוך התייחסות להיבטים רגשיים (גוף נפש).
- שינה טובה, מנוחה, הפחתת מתח וסטרס ועוד. 
- שילוב-אימוץ אורח חיים יוגי הכולל גישה, תזונה ועוד. 

* הנכתב כאן אינו המלצה והכותב אינו רופא או מטפל תזונתי. מציג המלצות אלו באתר זה כחלק מעיסוקי בתחומי הבריאות ומתוך חובה שאני חש להפיץ ידע זה, שעשוי להיות בעל ערך. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מרחב של הוויה טראומטית בין הירדן לים

אנרגיה של תנועה והתרחבות

יוני מודרה - טכניקה יוגית להרגעת החושים ולמיקודם